Osteopathie in de regio Waalwijk

Osteopathie is een manuele geneeskunde, wat betekent dat een osteopaat werkt met de handen en geen gebruikmaakt van medicijnen of apparatuur. Het doel van een osteopatische behandeling is de doorbloeding en mobiliteit van alle weefsels in het lichaam te bevorderen of te herstellen. Een osteopaat behandelt functionele problemen.  

Contact

Wat doet een osteopaat?

Osteopathie is gebaseerd op principes uit de embryologie, anatomie, fysiologie, pathologie en de neurologie. Er zijn drie systemen in osteopathische behandeling:

  • Het werken met gewrichten en spieren (het pariëtaal systeem).

  • Het werken met organen (in het visceraal systeem).

  • Het werken aan de schedel en de vliezen (het craniosacraal systeem).

Deze drie systemen binnen de osteopathie hebben allemaal invloed op elkaar en zo kan de oorzaak van een klacht zich ergens anders in het lichaam bevinden dan waar de pijn zit. Door het oplossen van een blokkade komt de natuurlijke beweeglijkheid van weefsels weer terug en kan het lichaam genezen. Dit sluit aan bij het principe achter osteopathie: alles moet bewegen.

 

Een osteopaat is geen vervanging voor een huisarts of een specialist maar werkt hier graag mee samen. Zo nodig zal ik ook zeker doorverwijzen naar een arts.

Osteopathie en wetenschappelijk onderzoek

Dat osteopathie werkt blijkt ook uit wetenschappelijke studies. Sinds de jaren negentig bestaat binnen de osteopathie een sterk toegenomen belangstelling voor de wetenschappelijke onderbouwing van behandelingen. Sindsdien zijn er in binnen- en buitenland vele studies verricht naar de effecten van specifieke osteopatische behandelingen.

Als u meer wil lezen over osteopathie en over het wetenschappelijk onderzoek dat is verricht, klik dan HIER.

Links

Osteopathie Ingrid Reuser herstelt de balans in het lichaam. Meer weten over osteopathie in Waalwijk? Neem vrijblijvend contact op.

Neem contact op voor meer informatie